Влогърът Станислав Цанов беше изслушан във временната комисия по сигурността на машинното гласуване.

...
Влогърът Станислав Цанов беше изслушан във временната комисия по сигурността на машинното гласуване.
Коментари Харесай

Станислав Цанов: Алексей Петров е имал личен интерес да манипулира машините и да има редовно правителство

Влогърът Станислав Цанов  беше изслушан във краткотрайната комисия по сигурността на машинното гласуване. Причина за това бяха негови изказвания за закани за живота, които е получавал от бившата барета Алексей Петров.

Народните представители изслушаха Станислав Цанов, поддържащ собствен ютуб канал, по отношение на негово предпочитание да тества машините за гласоподаване. Той означи, че е възнамерявал да се снабди с машина, с цел да направи тест, по избор на негови почитатели. След като е подхванал дейности да реализира концепцията, по думите му, е бил сплашен да не прави сходни опити.

В началото на съвещанието Явор Божанков от ПП-ДБ определи случващото се в комисията като " безспорен фарс " . По думите му изключително съвещание в предизборна акция с чуване на човек с YouTube канал, а не специалист, е безпредметно. Той попита още каква е експертизата на Станислав Цанов.

На собствен ред Георги Свиленски , който бе посочен от Росен Желязков за краткотраен ръководител на комисията, съобщи, че няма нищо извънредно и никакъв избирателен фарс. Червеният народен представител сподели, че колкото повече специалисти се изслушат, толкоз по-добре. Свиленски добави, че за трите месеца комисията ще изслуша още представители на ЦИК и на службите. Но такова съвещание все още в действителност не е планувано.

В изявлението си Станислав Цанов съобщи, че не е желал да участва на днешното съвещание. По думите му с него в началото са се свързали от Българска социалистическа партия, само че той е отказал. В хода на чуването ютубърът пусна свое видео, за което твърди, че се чува гласът на Алексей Петров, който го заплашвал поради негово видео и проект за опит за опциите машините да бъдат манипулирани. По думите му в продължение на година той е бил наблюдаван в обществените мрежи и по този начин Алексей Петров схванал за плануваното му " следствие " за машините.

Явор Божанков попита какво общо има пространният роман на Цанов със сигурността на машинното гласоподаване и за какво му се дава естрада в тази комисия. Депутатът го попита още дали е подал сигнал в прокуратурата. Срещу този му упорито задаван въпрос скочиха Георги Свиленски, Тошко Йорданов (ИТН) и Йордан Цонев (ДПС).  Цонев даже се развика, че не е пристигнал, с цел да слуша Божанков, а Тошко Йорданов се хвърли да изключва микрофона на депутата от ПП-ДБ.

В последна сметка Цанов съобщи, че не бил самоубиец и по тази причина не подал сигнал в прокуратурата. В изявлението му главната теза бе, че Алексей Петров е имал персонален интерес да манипулира машините и след вота да има постоянно държавно управление, зад което и застанал, както Борисов признал.

По време на съвещанието част от народните представители се съгласиха, че може да се направи тест или изследване с машините за гласоподаване от специалисти, по отношение на метода, по който работят.

На идващото си съвещание комисията ще изслуша представители на Държавна организация „ Национална сигурност “. Освен тях следва народните представители да изслушат представители на Централната изборна комисия (ЦИК) и на „ Информационно обслужване “ АД.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР